Ciclisme urbà en dies humits

Ja fa dies que volia escriure aquesta entrada, però no trobava el temps necessari. De totes maneres a Barcelona plou poc i no era urgent.  Ara que ho fa és un bon moment per recordar com anar en bici per ciutat en condicions de pluja.

El primer i més important és que si plou no s'ha d'agafar la bici per anar a treballar. Sembla òbvi, però per molta gent no ho és. Si agafem la bici i ens plou, la deixem on és i agafem el transport públic. És més segur i ens permet arribar a la feina sense semblar que sortim de la dutxa. Per tant, aquests consells van destinats a rodar amb terra humit, després de que hagi plogut.
  1. Ens hem d'abrigar bé perquè l'ambient és humit i correm el risc d'agafar un constipat.
  2. Portarem parafangs en bon estat a les rodes i els frens en bones condicions. El casc ni l'esmento perquè suposo que tots en dueu.
  3. Si hi ha poca llum ambiental posarem les llums de la bici per a que els cotxes ens vegin més encara que tinguin el parabira ple de gotes d'aigua.
  4. Mai seguirem una bici. Si hem d'anar redera d'algú agafarem distància i no ens posarem mai en el pla vertical de la roda de redera. Això ho fem per evitar que ens esquitxin d'aigua les rodes de la bici de davant.
  5. Portarem la bici amb la màxima finura possible i a menys velocitat de l'habitual. Això vol dir que no farem canvis de traçada o frenades de manera brusca.
  6. Les corbes les traçarem lentament, amb la bici el més vertical possible i fixant-nos a no trepitjar línies pintades al terra ni fulles mullades.
  7. Les frenades les anticiparem molt més i començarem a frenar a una distància el doble de l'habitual. Mai frenarem sobre línies, fulles o terra brut ja que són elements que ens poden fer relliscar. Preferirem l'asfalt humit a les voreres humides o pedres de les rampes dels semàfors perquè les rajoles tenen menys superfície de frenada i no absorbeixen tan bé l'aigua com l'asfalt porós.
  8. No ens fiarem mai dels vianants ni dels altres ciclistes. Els primers molts cops caminen erràticament cercant un pas sense aigua i els segons molts cops circulen erràticament perquè no en saben més. Desconfiarem molt més si el ciclista porta una bici del Bicing. De fet hauríeu de conèixer els ciclistes que us trobeu habitualment i saber com es comporten.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món