Manteniment de la bici: el selló

De tant en tant hem de fer manteniment de la bicicleta, i si és el nostre mitjà de transport per anar a treballar encara més per anar còmodes i segurs. Un dels elements que normalment ens oblidem és el selló.
En el meu cas s'ha esquerdat la carcassa degut al sol, les esgarrinxades i l'ús. El selló original de la meva bici té la carcassa de plàstic i és poc resistent. Per un ús urbà conserva tota la seva funcionalitat i alguns direu "si està trencat serà menys atractiu". Tot i això l'hem de canviar per dos motius: a la llarga es trencarà perdent l'espuma i, el més important, ens pot fer malbé els pantalons. Doncs si, molts no ho pensem fins que foradem els primers pantalons i ens n'adonem. Sobretot els pantalons fins de vestir són els més sensibles al problema.
La solució és ben senzilla: canviar de selló. Mirarem d'escollir un que sigui de pell, còmode segons les preferències de cadascú i adaptat a la anatomia femenina o masculina segons convingui (són molt diferents). No intentem agafar seients molt grans perquè ens semblin còmodes perquè sovint són massa grans i, tot i que per seure són confortables, no permeten pedalejar correctament.

Editat: recordeu de revisar l'alçada del seient un cop l'heu canviat perquè pot ser que el que hi poseu nou sigui més baix o més alt.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món