Mac OS X Leopard

El 26 d'Octubre es va fer el llançament a nivell mundial de l'últim sistema operatiu d'Apple, el Mac OS. Aquesta última versió és la 10.5 (la cinquena de la serie X) i que rep el nom de Leopard.
Hi havia moltes expectatives posades sobretot des que se'n va posposar el llançament a la primavera a causa de l'iPhone i des que Microsoft va fer el llançament de Vista. De fet, el nou sistema operatiu de la casa de Redmond havia posat pressió a Apple tot i l'allau de crítiques que ha sofert. Té problemes de compatibilitat, se li ha criticat les transparències de la interfície d'usuari i no para de molestar l'usuari amb alertes de seguretat entre altres. Però la principal crítica que se li fa, i en aquesta tothom hi està d'acord, és que Vista necessita molta més potència de càlcul i una memòria ràpida i molts dels ordinadors actualment al mercat tenen problemes per fer-lo anar amb agilitat. Per furgar més a la ferida de Microsoft, fins-hi tot PCWorld ha escollit un MacBook Pro com el millor portàtil per Vista.
A la casa de Cupertino no es van posar nerviosos perquè sabien que tenen un public fidel (i bastant fanàtic) i van preferir enllestir el sistema abans de publicar-lo amb mancances o que no tingués res que no oferís Vista (que ja li havia copiat algunes coses). Leopard havia de ser més ràpid, més segur, més pràctic i mantenir la filosofia Apple de fer les coses boniques.
Jo tinc un Mac Mini (G4 amb 1,42Ghz i 1 GB RAM acabat d'instal·lar) i l'Agnès té un iMac (Intel Core 2 Duo a 2,16Ghz i 2 GB de RAM) on hi hem instal·lat Leopard. A l'iMac li vam fer una actualització del sistema i tot va anar com una seda. Vam posar un disc dur extern per Time Machine i ja estava tot a ple rendiment. El sistema en general sembla més ràpid encara que alguna aplicació s'ha tingut algun problema d'estabilitat. Al Mac Mini li he fet una instal·lació neta i he de dir que tampoc m'ha posat gaires problemes. El Mini encara té prou potència per fer anar el Leopard amb agilitat.
La impressió general és que va lleugerament més ràpid que Tiger, sobretot el nou Safari 3 que arriba a sorprendre el rendiment que mostra i el millorat Spotlight. La funcionalitat de la Time Machine és un gran avantatge ja que permet fer còpies de seguretat automatitzades i recuperar arxius antics sense esforç. Una altra funcionalitat interessant és la possibilitat de compartir la pantalla de l'ordinador des de l'iChat. També cal mencionar la millora del Finder apropant-se al iTunes, fins hi tot al Mini em funciona el Cover Flow! I comentar que les piles d'arxius al dock, tan criticades, a mi m'agraden.
En definitiva, si tens un Mac relativament recent i no hi ha cap aplicació que sigui incompatible amb Mac OS 10.5 jo recomanaria l'actualització. Mireu a la xarxa si la vostra configuració tindria cap problema perquè la majoria de instal·lacions fallides provenen d'aplicacions de tercers.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món