Wall-E

Ahir vaig anar a veure Wall-E, una pel·lícula d'animació de Disney - Pixar. El primer que haig de dir és que NO és una pel·lícula per nens. Durant la primera hora no hi ha diàleg i encara que si que hi ha acció molts nens difícilment estaran quiets. A més no entendran gran part de la pel·lícula.

La pel·lícula té un component de crítica social, sobretot de la societat americana abocada al consumisme desenfrenat d'aparells i menjar, que els nens no entendran. És interessant que la pel·lícula parteixi de la premisa d'un planeta terra abandonat pels seus habitants i convertit en un abocador on només hi ha en Wall-E i poca cosa més. La rutina del robot que segueix treballant després de tants anys, es veu destorbada per l'arribada d'una nau que deixa un robot sonda, l'EVE. Un nom que no crec que hagi sortit a l'atzar. Llavors comença la "típica" història d'amor pero aquest cop entre robots que amb prou feines es comuniquen. Es mostra com amb voluntat dos éssers molt diferents poden arribar a comunicar-se i entendre's encara que sigui amb gestos.

La pel·lícua continua allà on són els humans (no diré gaire més cosa per no aixafar-vos l'argument) i es mostra en què s'ha convertit la societat del benestar versió americana. Els robots estan al complert servei dels humans i, encara que ho sembli, no els controlen sinó que fan la feina per a la que se'ls ha programat. Tot està aprentment en ordre i calmat però els humans en aquesta societat han perdut la raó de ser i són tots iguals sense esperances ni aspiracions. Per sort hi ha un element que hi aporta la desconeguda esperança i que mostra el sentit de la vida.

El final de la pel·lícula és bastant emotiu gràcies a que els animdors de Pixar han aconseguit que Wall-E es faci estimar. Jo crec que moltes de les reaccions i expressions de Wall-E es podrien equiparar a les que fa un gos normal (no de dibuixos), que s'expressa sense parlar, i per això hi podem trobar una connexió emocional.

Potser és la millor pel·lícula d'animació en 3D gràcies als espectaculars renders del paisatge post apocalíptic de la Terra que n'ha fet Pixar. La pel·lícula és totalment recomanable per a qualsevol adult.

Imatges de Disney - Pixar.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món