Apologia de Sócrates. Critó. Eutifró. Protàgores. (Plató)


Repassant el catàleg de la col·lecció labutxaca em vaig trobar amb un llibre que només pel nom ja em va semblar atractiu: Apologia de Sócrates. Critó. Eutifró. Protàgores. És un llibre on es recullen alguns diàlegs que Plató va posar en boca de Sòcrates. Són textos de filosofia clàssica i entenc que nothom està disposat a llegir-los perquè la gent es creu que són densos i rebuscats. De fet, els temors de la gent són justificats però només en part. S'hi tracten diversos temes i Sócrates sempre intenta que sigui de forma planera, però molts cops les explicacions, per buscar el camí més fàcil, són rebuscades.

Apologia de Sócrates és el diàleg de la defensa de Sòcrates davant el tribunal que el va condemnar. És un diàleg molt didàctic i entenedor. Critó és un diàleg entre Sócrates i el seu amic Critó després de que Sòcrates fou condemnat a mort on Critó intenta convèncer Sòcrates de comprar la seva llibertat i fugir. Eutifró, també conegut com el diàleg de la pietat és un altre diàleg on Sócrates parla amb un amic a les portes del tribunal. Sócrates hi va per defensar-se i Eutifró hi va per acusar el seu pare. Finalment Protàgores és un diàleg on es tracta l'educació i la validesa dels ensenyaments socràtics.

En aquests diàlegs no només es parla d'un tema, sinó que surten molts aspectes de la vida atenesa de l'època. Per això és bo que al final del llibre hi hagi un índex de matèries i un altre de personatges esmentats. A més, l'edició inclou un bon pròleg i abans de cada diàleg s'explica el context i que hi trobarem. La traducció no és fàcil perquè el català emprat no és d'ús corrent i actual, però no és un text massa tècnic com per no entendre'l.

Apologia de Sócrates. Critó. Eutifró. Protàgores.
Plató
Ed. Proa - Edicions 62
Col·lecció labutxaca (Edicions 62)
Aquesta edició: 2008
ISBN: 978-84-96863-96-5
Pàgines: 208
Preu: 7, 95 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món