Triatló de Barcelona


El diumenge vaig fer el meu primer triatló olímpic i va ser a Barcelona. L'experiència va ser bona, i n'estic bastant content perquè vaig fer millors temps del que m'esperava, sobretot comptant el meu entrenament. També hi participaven el Jordi Palouzié i el Santi Polo amb qui em vaig anar creuant durant la cursa. Hi havia quatre sortides i jo sortia a la segona, el Jordi a la tercera i el Santi a la quarta, per ordre d'inscripció. La organització no va ser gaire bona en general i ja veureu perquè.

La sortida va ser accidentada perquè es va fer amb una hora i mitja de retard, però la megafonia no explicava les coses correctament, a més a la zona de boxes no hi havia cap mena d'informació. De manera que cadascú s'espavilava per estar atent a la seva sortida i encara gràcies. Jo al final no se ni a quina hora vaig sortir, però la part de natació no em va anar tant malament com m'esperava. El neopré em va ajudar bastant i vaig aconseguir nedar amb una relativa comoditat. Haig de millorar molt la orientació a l'aigua perquè tot i ser el primer cop que vaig nedar amb les lentilles posades sota les ulleres de natació, em vaig desviar un cop a la primera volta fent una paràbola enlloc d'una línia recta i a la segona volta vaig nedar en ziga-zaga. A part que a la segona volta ens vam trobar amb la sortida del tercer grup i ens varem ajuntar els dos grups a la mateixa boia repetint-se l'aglomeració de la sortida. Finalment vaig acabar de nedar al cap de 33 minuts i 58 segons, un segon més que el Santi :-). A la sortida no hi havia la dutxa que havia de posar la organització i sortiem cap a la pista d'atletisme on hi havia els Boxes.

La primera transició va ser una mica més lenta del que esperava perquè el tratge de neoprè se'm va enganxar amb la cinta de neoprè on portava el xip. Després em vaig netejar bé els peus per treure la poca sorra que tenia, posar mitjons, sabatilles, casc, agafar la bici i córrer. Els bons només es treuen el neoprè (molt més ràpid) i agafen la bici.
El circuit de bici era molt interessant i podia ser molt divertit, però al final era una mica estressant. Hi havia molts carrers estrets on costava avançar la gent. Si anaves a roda havies de portar les mans als frens constantment perquè la gent no anava gaire recte. I el pitjor de tot eren les habituals corbes de 180º en carrers de només dos carrils i massa estrets per tanta gent. Hi havia molts espavilats que intentaven passar-te fent un interior en aquestes forquilles i al final vaig decidir passar-me un metre de frenada per deixar espai amb els que em seguien (normalment em seguien a mi i jo rarament seguia a ningú), per tant vaig acabar fent mini esprints a les sortides de les forquilles. Aquí vaig passar al Santi quan jo feia la segona volta i ell la primera. Es va enganxar al grup del que jo tirava però ens va perdre en una de les corbes que he comentat on hi havia gent poc hàbil. Vaig acabar el recorregut sense complicar-me la vida i amb un temps prou acceptable.

La T2 hagués anat bé si no fos que vaig començar a córrer amb el casc de la bici posat. Vaig haver de tornar enrera a deixar-lo i sortir a córrer un altre cop perdent 1'15". Vaig començar a córrer tranquilament amb passes curtes i intentant agafar una mica de ritme. La primera passada per la catifa de cronometratge no em va pitar (per això als resultats oficials tinc una transició de 19 minuts) però vaig tirar i em vaig concentrar en el ritme i esperar que no m'enfonsés. Al cap d'una estona ja vaig veure que el meu cos havia agafat una velocitat de creuer ell tot sol i em vaig dedicar a administrar aquesta velocitat. que no era gaire ràpid però ja em servia fins-hi tot per avançar algú. Anar-me creuant amb el Jordi durant la part a peu i veure que no perdia molt respecte ell també em servia per animar-me a mantenir el ritme.
La part de córrer era un caos absolut amb una sola catifa de verificació, una distancia intermitja per donar mitja volta pels de sprint i super sprint i molta gent de públic intentant creuar però amb menys perill que en la secció de ciclisme. Tampoc estaven ben preparats els avituallaments líquids amb dues noies per estand on passaven mínim 50 corredors per minut. Vaig veure molt poca aigua i no vaig menjar res, al contrari del que tenia previst, perquè em feia mal la panxa. Al final vaig acabar bé aturant el meu crono en els 2:34:25.

Vaig acabar bastant content i em vaig recuperar de seguida. Al dia següent no tinc cap mena de seqüela i fins hi tot crec que em trobo millor que els dies anteriors. Crec que estava molt bé que hi haguès tant públic perquè això t'anima, encara que sigui de forma inconscient.
Una cosa que haig de fer és reconèixer el mèrit del Santi que després d'un accident, trencar-se la ròtula i estar encara en recuperació va fer la part de natació, ciclisme i fins-hi tot va córrer una volta a peu. Felicitats!
Per cert, preparant la bici el dia abans vaig haver de canviar les dues càmeres de la bici (vaig arrencar les vàlvules la setmana abans) i vaig canviar el manillar de triatló per a que fos legal per drafting.

Els meus temps parcials (del meu cronòmetre, que no és molt diferent de l'oficial) van ser:

 1. Nedar 1.500m: 0:33:28 (22:18 min/km)
  • T1: 0:03:52
 2. Bici 40 km: 1:05:25 (36,64 km/h)
  • T2: 0:03:29
 3. Córrer 10 km: 0:47:59 (4:47 min/km)
 4. Total: 2h 34 min 15s (temps oficial: +10s) Aquí teniu un gràfic on es pot observar el temps que he emprat en cada disciplina:


Fotos dels meus pares (necessita Flash):

2 comentaris:

Anònim 10/08/2008 10:17 a. m.  

Noi, felicitats!
Molt bona cursa per haver entrenat poc (això em sona d'altres èpoques)
Llegint la crònica m'han vingut ganes de participar i tot..!
Ferran

Anònim 10/08/2008 8:06 p. m.  

enhorabona !!
llegint la teva crónica entren moltes ganes de participar-hi !!

Daniel

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

 • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
 • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
 • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món