Gomorra (Roverto Saviano)

Per fi m'he acabat el llibre de Gomorra, i amb el per fi no vull dir que m'hagi costat, ans al contrari, no tenia prou temps per llegir-lo. Per sort es llegeix bastant ràpid i amb poc temps s'enllesteix. Aquest llibre s'ha fet famós per les circumstàncies personals que envolten l'autor. Roberto Saviano ha saltat a la fama per denunciar com la Camorra afecta la vida de moltes persones a la regió on ell viu. Després de la publicació del llibre en Roberto ja no ha pogut tornar a viure tranquil i depén de la protecció de la policia allà on va, fins hi tot a casa seva.

Gomorra és un llibre valent d'un escriptor novell. Si bé és cert que ell és periodista, jo diria que els dos primers capítols ténen un caràcter estrany o divagant, però mentre avança la novel·la sembla que agafi confiança i el fil narratiu és més continu i fàcil de seguir. Al principi em va sorprendre que totes les històries portessin nom i cognom, i que a més fos l'autèntic. No és estrany, doncs, que l'autor estigui amenaçat de mort pel Sistema, però és molt trist. amb això ja he dit que Gomorra és un conjunt d'històries, però és un conjunt únic i que té com punt en comú que són explicades en primera persona per en Roberto en el transcurs de la seva relació amb el Sistema. Hi trobem quins són els seus sentiments vers les accions contades i ens podem imaginar lo difícil que deu ser viure envoltat de tanta violència.

Hi ha gent que es veurà temptada de veure la pel·lícula aprofitant que es va fer poc després que el llibre arribés traduït a Catalunya, però crec que el millor és llegir el llibre i veure la pel·lícula perquè ambdós es complementen. Són visions lleugerament diferents de la realitat que descriu en Saviano i pot donar una imatge de conjunt més acurada.

En recomano la lectura i reflexió sobre la societat que s'hi descriu. Sobretot per adonar-se que no és un problema únicament italià, sinó que les ramificacions arriben fins a Catalunya o Escòcia.
Gomorra
Roberto Saviano
Editorial:
Col·lecció: la butxaca
1a edició: novembre 2008
ISBN: 978-84-92549-14-6
Pàgines: 416
Preu: 7,95 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món