Botxan (Natsume Sōseki)

Fa poc em van regalar un libre clàssic de la literatura moderna japonesa. Botxan de Natsume Sōseki és un llibre que ha influenciat molts autors moderns japonesos com Haruki Murakami, un dels autors amb més projecció internacional últimament. La importància de Sôseki es veu reflectida en el fet que fins hi tot apareix en un bitllet de 1000 yens.

Natsume Sôseki ens explica a Botxan ("Senyoret" en japonés) com una persona d'Edo (antic Tokio) sense gaires aspiracions a la vida acaba sent professor d'escola en un petit poble situat a Shikoku, una illa al Mar Interior del Japó. Allà es trobarà que la vida que es porta al poble està condicionada per les xafarderies de la gent i que fins hi tot la seva feina a l'escola és veu afectada per la seva vida social. De fet, és una obra autobiogràfica.

És una novel·la moderna tot i haver estat escrita al segle XIX. Ens porta d'una manera molt amena a la societat rural noucentista japonesa i amb la que bastants pobles catalans hi poden veure reflexada una història pròpia. La clau de la novel·la i amb la que connecta amb els lectors, crec que és que la història és molt propera.
Botxan
Natsume Sōseki
Editorial Proa
Col·lecció
1a edició catalana: juliol de 1999
ISBN: 978-84-8256-847-8
Pàgines: 192
Preu: 17 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món