After Dark (Haruki Murakami)

Ha passat per les meves mans la penúltima novel·la de l'autor japonés Haruki Murakami, un autor que m'agrada molt. After Dark és una novel·la típica de Murakami, però sembla com si cada cop més l'autor explorés el vessant ocult de Tòkio. Murakami diu que no vol escriure sempre el mateix, sino que vol evolucionar a cada relat que surt de les seves mans, i si llegim uns quants llibres podem veure que ho aconsegueix a poc a poc.

Aquest cop la història ens porta a viure una nit amb uns personatges normals però que ténen quelcom que els fa diferents dels altres. Les històries personals de cada personatge s'anirán descabdellant a poc a poc a mesura que les seves vides s'entrellacen i descobrirem que la nit és més fosca del que sembla. En aquest cas Murakami ens porta a ser uns mers observadors i fins-hi tot sobta que faci servir el punt de vista d'una càmera. Això si, segueix sent el típic Murakami en tant que el títol el pren d'una cançó de jazz i les situacions poden arribar a ser una mica surreals. Com sempre en les novel·les japoneses modernes que he llegit, sembla que els protagonistes estiguin aïllats de la gent que els envolta. De fet, uns dies per Japó ens donaran la sensació que a vegades, entre el mar de gent que hi ha, es poden sentir molt sols si no aconsegueixen encaixar en la seva societat.

És un llibre que es llegeix molt ràpidament i que ens encurioseix a cada pàgina que passem. És important que el lector sigui actiu imaginativament per a completar les històries que s'hi descriuen i s'imagini l'entorn on es desenvolupen les històries.
After Dark
Haruki Murakami
Editorial Empúries (Grup 62)

Col·lecció: Narrativa
Edició original: 2004
1a edició catalana: octubre 2008
ISBN: 978-84-9787-337-6
Pàgines: 334
Preu: 17,00 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món