Breu història del món (Ernst Gombrich)

Ernst Gombrich és un reputat professor d'història que quan fa molts anys va rebre l'encàrrec de fer un llibre d'història per nens no es podia imaginar l'èxit que tindria. Breu història del món és un llibre pensat per un public juvenil però que no és escrit de manera infantil i tracta el lector com un ésser intel·ligent. Gombrich presenta la història d'una forma narrada no pas de forma asèptica sinó com un relat de fets, expressant-hi alguna opinió allà on no molesta a la veracitat.

A mi m'ha servit per repassar la història de la humanitat a grans trets i situar bastant exactament allà on van passar uns fets concrets i quan ho van fer. L'autor aconsegueix que el lector s'interessi en la història (bé jo ja hi estava interessat, però crec que ho aconsegueix) i, sobretot, relacioni conceptes i èpoques històriques. Recordo que la majoria de cops que vaig estudiar història a l'escola em semblava que cada civiització era un cosa a part de les altres i no sabia ben bé com es relacionaven. Això era degut, segurament, pel fet que els llibres estaven dividits per temes dels quals després m'havia d'examinar. La Breu història del món explica la història com un conjunt únic i no com un anecdotari o un recull d'elements escollits arbitràriament.

M'ha encantat trobar-me un llibre on la història pren un format de conte, amb un inici, un desenvolupament i un final que és la història que ha viscut en primera persona Ernst Gombrich i que molts de nosaltres hem sentit al nostre voltant.
Breu història del món
Ernst Gombrich
Grup 62
Col·lecció: labutxaca
Edició original: 1935
1a edició catalana: 1999 (ed. Empúries)
ISBN: 978-84-92549-49-8
Pàgines: 400
Preu: 8,65 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món