Kitchen (Banana Yoshimoto)

Kitchen és la primera novel·la de Banana Yoshimoto que va ser molt ben acollida pels lectors, on apareixen temes que han marcat molt la societat japonesa els ultims anys com son la mort i les relacions amoroses de joves sobretot de la generació dels 60 quan es començava a modernitzar Japó després de la guerra.

Kitchen ens porta tres històries, no massa allunyades les unes de les altres on el tema principal crec que és la tristesa i la sensació de que la societat que envolta el protagonista no l'acaba d'entendre. Després de llegir unes quantes novel·les japoneses aquest és un tema que hi apareix recurrentment, com si hi hagués quelcom que impedís els protagonistes de trobar ajuda o consol en altres ciutadans encara que aquest es mostrin servicials, amables o tinguin alguna debilitat cap el protagonista.

Les tres històries estan escrites d'una tirada, sense capítols, fet que ens du a una història sense talls i forçadament continua encara que a vegades, de paràgraf a paràgraf hi hagi un salt temporal. És un llibre fàcil i ràpid de llegir que ens transporta, altre cop, a un Tòkio ple de gent però on només hi trobem els dos protagonistes aïllats del paisatge urbà que els envolta.
Kitchen
Banana Yoshimoto
Tusquets Editores
Col·lecció Andanzas
1a edició castellana: octubre de 1991
ISBN: 84-7223-386-3
Pàgines: 208
Preu: 14 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món