Un geek en Japón (Héctor Garcia)

Fa temps que llegeixo un bloc que es diu "Kirai - un geek en Japón" on un enginyer informàtic de Calp (Alacant) explica la seva visió de Japó, i més concretament Tokio on viu des de fa uns anys.

El bloc és bastant interessant perquè explica coses quotidianes de la vida a Japó i curiositats que troba. Les entrades on tracta de la cultura japonesa i les relacions humanes en una societat mil·lenaria amb moltes reminiscències feudals. Parla de la història de japó i com ha evolucionat socialment i econòmica. La manera que ténen els japonesos de barrejar tradició i modernitat. Introdueix el lector a la literatura japonesa sense haver de parlar l'idioma. Obre la porta a les tecnologies japoneses que ens meravellen a Europa. També li agrada la fotografia i penja moltes fotos de Tokyo a internet. S'hi poden trobar molts més temes: idols, videojocs, manga, cine, física,...

Bé doncs tots aquests temes, ben estructurats i ordenats els retrobem al llibre que ja va per la seva tercera edició i que també s'acaba de traduïr a l'italià. A més el llibre està molt ben maquetat i amb un disseny molt fresc. Els articles no són llargs (més aviat de la longitud d'una o dues entrades del bloc de Kirai). l'Hector Garcia, amb un currículum molt interessant,  amb el temps ha esdevingut un actor reconegut de la blogosfera en castellà. És fàcil que moltes de les seves opinions es difonguin ràpidament a internet també perquè la seva vida està molt vinculada a la tecnologia més de moda. De fet actualment treballa a Twitter Japan.

A qui li pot interessar el llibre? Doncs a qualsevol que estigui interessat a conèixer la cultura del llunyà país nipó. Però també pot servir a qualsevol que faci un viatge per Japó perquè li permetrà moure's per les illes japoneses entent millor perquè fan les coses com les fan els japonesos. És com una petita introdució a la cultura japonesa actual.
Un Geek en Japón
Hector García (Kirai)
Norma editorial
Col·leció: Libros teóricos manga
3a edició: setembre de 2009
ISBN: 978-84-9814-055-2
Pàgines: 152
Preu: 16 €

1 Comentari:

Rodacorriols 11/23/2009 1:47 p. m.  

Doncs apuntat per proximes lectures. Japó sempre fascinant. Sobre twitter un altre gran desconegut( per mí, que amb aixó de les tecnologuies...) a coneixer un dia d'aquests.

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món