El Quart Reich. El secret de Montserrat (Francesc Miralles)

Aquest llibre el vaig regalar als meus pares ja fa un temps i ara que ja se l'han llegit el vaig agafar jo per veure si el vaig encertar. Lamentablement no m'ha acabat de convèncer. Un títol com El Quart Reich, el secret de Montserrat és bastant atractiu i ha de portar una bona dosi d'intriga, trames complicades, assassinats, etcètera. De fet si que hi surten uns quants personatges i una certa dosi d'intriga i uns quants assassinats, però a mi m'ha donat la sensació que era com un resum d'un llibre més extens o potser un esborrany.

La idea de la història és bona: un periodista llogat per una organització per trobar quelcom que va amagar el nazisme i que es veu involucrat en una trama per evitar que resorgeixi un nou ordre nazi a nivell mundial. Però el problema és que sembla una novela mal desenvolupada, cada cop els capítols són més curts i alguns dignes de la longitud d'una poesia. No esperava trobar capítols d'una pàgina i mitja en una novela d'intriga i menys si el següent capítol continua exactament on s'acaba l'anterior. Hi apareixen diversos personatges que ténen un paper determinant en la història però que duren només un parell de paràgrafs, només al final sembla que uneixi les coses i més per casualitat que per intenció. El personatge principal està poc desenvolupat i els secundaris encara menys.

Sembla més una novela d'intriga express i amb un enfocament clarament comercial que no pas un intent d'explicar una història minimament convincent. No sóc un crític literari, però lamentablement per en Francesc Miralles, aquesta ha estat la primera i la última novela que llegiré sorgida de les seves mans. Si bé és cert que l'he llegit ràpidament hi havia vegades que em desesperava la manera com estava escrita i m'havia de forçar a continuar per veure com acabava, per cert de manera bastant simple. No entenc com ha pogut vendre tants exemplars (he llegit la tercera edició).

El Quart Reich. El secret de Montserrat.
Francesc Miralles
Editorial: Edicions 62
Col·leció: Èxits
Edició: juny de 2007
ISBN: 978-84-297-5971-6
Pàgines: 283
Preu: 19,50 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món