Despietat país de les meravelles i la Fi del Món (Haruki Murakami)

El seté llibre de Haruki Murakami que ha passat per les meves mans m'ha deixat un bon gust de boca i m'ha reafirmat en l'opinió de que l'autor de moda japonès és un gran escriptor. Despietat país de les meravelles i la Fi del Món és una novel·la altament addictiva, és un llibre que no el vols deixar perquè vols saber com continua la història a cada pàgina. De fet, és un llibre que es llegeix prou ràpid tot i tenir 380 pàgines.

Despietat pais de les meravelles i la Fi del Món és un relat amb pinzellades de molts gèneres: ciència-ficció, intriga, fantasia, detectivesc i fins-hi tot una mica d'humor. La veritat es que aquest cop Murakami maltracta bastant sovint el personatge principal però de tant que ho fa sembla una espècie de broma pesada. No sempre el maltracta físicament sinó que també ho fa psicològicament. En realitat el llibre conté dues històries diferents, narrades en primera persona, i on el personatge es veu immers en una serie d'aconteixements que no aconsegueix controlar. Al final veurem que les històries ténen punts en comú i es comencen a posar en contacte fins que s'entrellacen finalment.
El protagonista és un Calcutec, un ésser humà que actua d'algoritme de codificació i descodificació en un Tokio dominat per dos grups que es barallen per la informació, el Calcutec treballa pel Sistema, que és la facció oficialista. Els Semiotecs, la facció criminal volen una informació que té el Calcutec.

Murakami va escriure Despietat país de les meravelles i la Fi del Món al 1985 després de fer la Trilogia de la Rata (Escolta el vent cantar, Pinball 1973 i La caza del carnero salvaje) però no ha estat fins l'any passat que no es va editar al nostre país. És estrany perquè aquesta novel·la va ser tot un èxit i va llançar a la fama internacional a Haruki Murakami que en aquella època ja era un autor conegut dins el Japó i amb èxit entre els seus lectors encara que no convencia la crítica.
Despietat país de les meravelles i la Fi del Món
Haruki Murakami
Editorial: Empúries
Col·leció: Narrativa
1a edició: novembre de 2009
ISBN: 978-84-9787-446-5
Pàgines: 380
Preu: 19,90 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món