El ciclista (Tim Krabbé)

De Renner és un llibre del que n'havia sentit a parlar molt, un d'aquells que entre els aficionats al ciclisme de carretera haurien de llegir obligatòriament. Després de llegir-lo puc dir que efectivament, El ciclista de Tim Krabbé, és un llibre que reflexa molt acuradament els sentiments i pensaments d'un corredor en una cursa. No en va està considerat el millor llibre de ciclisme d'Holanda, un país amb una àmplia tradició literària de ciclisme on fins hi tot tenen una revista de literatura ciclista (De Muur).

Tim Krabbé és escriptor i transmet amb molt encert el ritme de la cursa al text. La novel·la segueix el quilometratge del Tour del Mont Aigoual, al Massís Central francès, un recorregut que ara hi ha cicloturistes que van fer-lo per descobrir els paratges de la cursa que el 1977 va voler guanyar en Tim Krabbé. La fluïda narració ens porta pedalada rere pedalada a conèixer els rivals que es troba en Krabbé, les seves debilitats i la seva tàctica. L'egoïsme i el companyerisme ciclista hi és present com a qualsevol cursa i reflexa molts dels tics que els ciclistes tenim quan anem a una cursa siguem més o menys competitius. El text és summament addictiu per un ciclista i es llegeix molt ràpid, és una llàstima que no estigui traduït al català.

Des d'Holanda s'organitza la Ronde van Tim Krabbé que al juny i amb 6 dies recorre la zona que ha popularitzat el novelista, ciclista i abans, escaquista. L'últim dia de la ronda es fa el recorregut de la cursa descrita a la novel·la amb 140 km i 2.140 metres de desnivell.
El Ciclista
Idioma: Castellà
2ª edició: juliol 2010
ISBN: 978-84-937562-2-2
Pàgines: 154
Preu: 16,00 €

1 Comentari:

Marc Pallarès 5/09/2011 12:46 a. m.  

Molt bon llibre!

A mi em va enganxar molt!

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món