Crònica de l'ocell que dóna corda al món (Haruki Murakami)

Finalment he pogut llegir un dels llibres que més curiositat em feia de Haruki Murakami i ho he fet en català. Crònica de l'ocell que dóna corda al món té un enigmàtic títol que sempre m'havia encuriosit, el problema es que només trobava traduccions en castellà i no en català. Fa quasi un any l'editorial labutxaca em sorprenia publicant la versió en català. L'altra sorpresa va ser quan vaig comprar el llibre i em vaig adonar que d'edició de butxaca en tenia poca, la raó: 840 pàgines que equival a un gruix de 5,2 cm.

La història es desenvolupa en un univers típicament murakamià, amb això vull dir que la novel·la comença amb una situació que sembla del tot normal que va evolucionant cap a una situació més estranya però que els personatges l'assumeixen com completament normal i l'únic que sembla que ho uneixi tot són petits tocs de fantasia. El cert és que al principi de la novel·la no vaig entendre ben bé què és el que estava plantejant, però després ho vaig veure clar i em va enganxar molt. De fet, com altres cops ha fet Murakami, la novel·la divaga una mica endavant i endarrere i fins hi tot lateralment per acabar de construir un fil argumental que al final sembla prou sòlid.

Tot i ser una obra extensa els capítols són curts i permeten una lectura àgil i relativament ràpida. L'autor la considera una de les seves obres més ben acabades i no seré jo qui ho negui. Haureu de llegir la novel·la per saber d'on ve el nom del llibre perquè no hi apareix cap ocell al llibre, bé almenys directament.

Crònica de l'ocell que dóna corda al món
Editorial: labutxaca
Idioma: Català (traducció del japonès per Albert Nolla)
1ª edició en català: 2011
1ª edició en japonès: 1992 
ISBN: 978-84-9930-316-1
Pàgines: 840
Preu: 11,36 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món