Els jocs de la fam II: En flames (Suzanne Collins)

Després de llegir-me el primer llibre dels jocs de la fam vaig continuar amb la segona entrega, titulada "Els jocs de la fam II: En flames" de l'autora Suzanne Collins. La meva conclusió és que la cosa no ha millorat. El seu èxit segueix basant-se en els lectors adolescents i l'autora segueix escrivint de la mateixa manera que fa guions per dibuixos a les series de TV.

[Advertència: conté spoilers del llibre anterior]
La història segueix un altre cop amb molt ritme per a que els adolescents no es distreguin i vulguin continuar llegint el següent capítol ràpidament. De fet es fa tan ràpid que el llibre s'acaba de seguida. El segon llibre comença de manera natural on s'acaba el primer: [atenció spoiler] la Katniss i en Peeta tornen a casa però el govern que s'ha enfadat amb la seva jugada els té preparada una venjança. Fins aquí ja ens ho havia deixat evident al primer llibre. En la venjança del Capitoli afortunadament hi apareixen més personatges, la majoria guanyadors dels jocs, que es mostraran rellevants per la història d'aquest llibre i del següent. No hi ha més crítica política que la ja existent i només incita els adolescents a no refiar-se de ningú i que si hi pots confiar serà una sorpresa o que encara vol alguna cosa de tu encara més rebuscada.

La estructura del llibre segueix sent molt bàsica: una sola línia temporal amb ínfimes referències al passat llunyà i més al passat proper (el primer llibre) sense capacitat d'inventar gaire cosa més sobre el passat dels personatges existents però afortunadament una mica sobre els nous. Segueix sense mostrar cap trama paral·lela (que n'han d'existir) i es treu solucions Deus ex machina que no ho serien si s'haguessin desenvolupat correctament les històries paral·leles encara que fos a costa de fer el llibre més llarg. A més, pel meu gust, fa servir de forma incorrecta els punts i a part i canvis de capítol que es poden traduir per canvis d'escena i fos a negre per posar anuncis i seguir després de la publicitat. Cada capítol podria ser perfectament un episodi d'una serie de dibuixos animats ja que tots tenen més o menys la mateixa longitud i punts i a part. Sort en té que la història està més o menys bé perquè literàriament es de nen d'institut, crec.

Els Jocs de la fam II: En flames 
Editorial: Grup62
Idioma: Català
2ª edició: desembre de 2010
Format: Paper, kindle, epub
Tamany: 424 pàgines | 606 KB
ASIN: B0065KJ2DK
ISBN: 978-84-9932-052-6
Preu: 16,00 € (paper) | 12,34 € (kindle) | 5,99 € - 12,99€ (epub)

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món