Qui vol una vida millor! (Marcel Zamora)

Fa uns mesos, quan vaig saber que en Marcel Zamora havia escrit un llibre titulat Qui vol una vida millor!, vaig pensar que era un altre llibre oportunista d'un esportista que aprofitava la tirada de literatura d'esport que tant èxit li ha donat a en Kilian Jornet o a en Josef Ajram (que ven llibres d'ultrafons i especulació borsàtil com xurros), no parlem ja dels futbolistes. Però després de llegir el llibre d'en Kilian vaig pensar que un llibre d'un gran esportista com ell bé mereixia ser llegit per saber què pensa i, quan un company del club Distance em va dir que estava estructurat com un triatló, em vaig decidir a llegir-lo.

Vaig conèixer en Marcel al 2008, poc després de ser conscient de la seva existència. Va ser preparant l'Ironman de Lanzarote en el projecte de Probike de portar-nos a uns quants sonats sense experiència a debutar en el triatló de llarga distància. Abans, en una Pedals de Foc non-stop, recordo com en Pere Cahué ens deia a tots els participants que estava molt content perquè un esportista patrocinat per la seva botiga acabava de guanyar l'Ironman de Niça i que li sabia greu no poder estar amb ell allà. Ara, després d'haver fet l'Ironman de Niça l'any que en Marcel va aconseguir guanyar-lo per cinquè any consecutiu i veure com em passava corrent pel costat mentre tothom l'animava, entre ells el Pere, entenc què volia dir aquell dia a Viella.

Amb els projectes dels Ironman de Lanzarote i Niça vaig entrenar alguns cops, pocs, amb en Marcel i sempre em va semblar una gran persona. Jo pensava "que fa aquest monstre del triatló ajudant a entrenar a una colla de pringats?". Jo en aquests casos sóc molt tímid i no se mai que preguntar a aquestes personalitats esportives però en Marcel es mostra proper i comunicatiu de manera que si tens problemes amb coses que poden semblar bàsiques no té cap problema per ajudar-te. De fet, parlant amb el seu germà Pau als entrenaments de córrer del CET Distance em vaig adonar que l'amabilitat i proximitat és cosa de família.

El llibre, com ja he dit, està estructurat com si fos un triatló: Preparació, sortida, natació, transició a bici, ciclisme, transició a córrer i la marató final. Repassa la seva progressió com a esportista a mesura que avança el triatló i ens exposa una mica la manera com van i venen els pensaments i les imatges al cap d'un corredor d'elit mentre fa una cursa de més de 8 hores. Veiem com recorda els moments durs dels entrenaments i com es sobreposa a les adversitats de les curses pensant en els seus i en els rivals. Com, encara que sigui un guanyador de proves tan dures com l'Embrunman, encara pot tenir problemes i com els afronta. El text ens transmet la seva força i l'energia que comparteix amb amics i familia. Un bon llibre per entenre'l una mica més.

Qui vol una vida millor!
Editorial: Deu i onze edicions
Idioma: Català
1ª edició: abril de 2012
ISBN: 978-84-939402-2-5
Pàgines: 176
Preu: 16,95 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món