El noi del pijama de ratlles (John Boyne)

Ahir vaig acabar de llegir un llibre del que n'havia sentit a parlar molt bé i que és un dels més venuts. És El noi del pijama de ratlles de John Boyne. Doncs la veritat és que m'ha decepcionat bastant per no dir molt. No sóc un crític literari, però després de llegir uns quants llibres tinc el meu propi criteri.

Perquè ho dic això? Doncs per diverses raons. Crec que la narració està mal plantejada, sembla que l'autor tingués un parell d'idees sobre el tema i que tota la novel·la tracta de d'enganxar-les. El tema de la novel·la, el noi del pijama de ratlles, no apareix fins passat l'equador del relat deixant una introducció al tema massa llarga. A cada capítol hi ha un títol que molts cops ja et diu tot el que passarà i li treu l'emoció.

Està narrat en primera persona per un nen petit, però més que res sembla que sigui escrit de forma políticament correcta evitant mai esmentar Auschwitz, el Fürer o fins-hi tot algún insult antisemita encara que sigui evident que la narració ho demana. Si el que volia era que ho pogués llegir tothom el que ha aconseguit és una redacció poc sòlida i no gaire escaient per a nens. També crec que la línia de temps de la història és irregular i fins-hi tot a vegades arriba a ser un pel inconnexa. I finalment crec que l'últim capítol sobra directament.

La història és una bona idea i se'n podria treure molt més suc. Aquest tipus de novel·la ja me l'he trobat altres cops en escriptors americans més encarats a la història i a un públic senzill buscant elevades vendes que no pas a una narració enriquidora.

Us deixo altres opinions a favor (aquesta explica molt el llibre) i en contra del llibre (que no sóc l'únic).

El noi del pijama de ratlles
John Boyne
Edició d'Empúries: Febrer de 2007
Ed. Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 203
Preu: 15,38€
ISBN: 978-84-9787-223-2

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món