VII Triatló Internacional B de Banyoles

Dimarts passat em vaig apuntar precipitadament al Triatló B de Banyoles. Dic precipitadament perquè feia temps que les inscripcions estaven tancades, però a l'últim moment van aparèixer un parell de places de cancel·lacions. Per tant, diumenge vaig fer cap a Banyoles per participar-hi. Em vaig llevar a les 4:50 per esmorzar preparar el cotxe i anar a buscar el Xavier Granyó (Xapas), un company del Club Triatló Probike-Intemperie del que érem uns quants a Banyoles.


Arribem al costat del llac i després de recollir el dorsal ens n'anem cap a la zona de boxes. Allà ens assabentem que el recorregut de natació l'han retallat del 2.200 metres previstos a només 1.500 a causa de la baixa temperatura de l'aigua. Quines bones perspectives! Ens anem trobant amb els altres companys del Probike-Intemperie i ens dirigim a la sortida de natació (caminant descalços pel passeig quasi 1 quilòmetre i mig). Sortim a les 8:45 llençant-nos al llac de peu (tocàvem terra) i començant a nedar en treure el cap, això va provocar una aglomeració bestial i cops durant molts metres. A mi quan ja deuríem portar uns 1.000 me'n van donar un amb el colze al mig de la cara bastant fort. Mentre nedava em vaig adonar que no tenia gens de fred però la part de natació se'm va fer una mica llarga, potser perquè tenia en ment que era un recorregut molt més curt.
Natació: 0:28:38 (posició 377)

La primera transició va ser una mica dolenta, no aconseguia treure'm el neopré del tot i em vaig haver de seure al terra per fer-ho bé. Sortir amb la bici i començar a pedalejar a sac, em vaig centrar a portar una cadència elevada. Quasi tota es podia fer acoblat al manillar i era prou ràpida encara que tingués bastants turonets. Cap al final del circuit hi havia el tram de pujada més forta però no era cap drama. Durant molta estona vaig anar avançant gent però a vegades era problemàtic per la quantitat de ciclistes que em trobava, semblava que alguns no sabien les regles del triatló. Vaig anar afluixant una mica al final per no arribar esgotat a la transició per còrrer.
Bici: 2:14:35 (posició 235) - a la classificació posa una mitja de 35,67 km/h però suposo que és perquè deuen comptar 80 km enlloc dels 73 que em van sortir a mi i els amics, la meva mitja és de 33,5km/h.

Veure el Circuit del Triatló B de Banyoles en un mapa més gran

Segona transició regular, podria ser fàcilment més ràpida. En fi, començava la part que em feia més por perquè no havia entrenat transicions aquest any, encara que havia corregut una mica més que l'any passat. Però vaig tenir problemes tipics meus. La primera volta que vaig fer vaig anar prou bé, no gaire ràpid però anava fent. Portava un ritme passable comptant que per a mi era el primer dia de calor de la temporada que és una cosa que m'afecta bastant. Quan vaig començar la segona volta em va començar a molestar el peu esquerre i vaig veure que em començava a sortir una petita llaga al tendó d'Aquil·les, el motiu va ser que les sabatilles de còrrer que vaig agafar eren les Salomon de terra que són de gore-tex (tenia els peus massa calents) combinades amb uns mitjons de canya baixa (d'aquells invisibles). Vaig començar a còrrer diferent i de rebot em vaig carregar massa l'isquiotibial esquerre.Havia de parar de tant en tant a posar-me bé el mitjó o a estirar una mica la cama. La tercera volta va ser patètica. El resultat va ser un tram de còrrer molt pitjor del que m'esperava (encara que no era massa tampoc).
Còrrer: 1:55:14 (posició 473 de 490 tios classificats, molt malament) - tampoc em van sortir 20km, deurien ser aproximadament 19km.

Al final un mal gust de boca provocat, un altre cop, per la mala transició a còrrer. Hauré de treballar-ho molt més això de còrrer i també estirar els isquiotibials que aquesta temporada no m'estan anat massa bé.
Total Triatló: 4:38:27 (posició 374)
Resultats Homes

4 comentaris:

Rodacorriols 4/26/2010 3:07 p. m.  

Bé l'objectiu d'aquestes proves és afinar la màquina i provar coses noves. Ara ja saps que les de muntanya son per la muntanya i per l'asfalt les Asics "from Japan" ;). Ànims que comença la recta final.

Daniel 4/26/2010 8:22 p. m.  

Vas adelantar 140 triatletes només en el tram de bici !! brutal ! si haguessis encertat amb el calçat quin temps/posició haguessis fet?

Oriol 4/27/2010 7:28 a. m.  

Home, tampoc sóc massa bo corrent però potser haguès perdut unes 20 o 30 posicions. Les posicions són de cada tram no la posició final en que acabava el tram, eh.

francesc 4/28/2010 2:24 a. m.  

wow felicitats!!! quin crack :)

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món