La solitudine dei numeri primi (Paolo Giordano)

M'acabo de llegir la meva primera novel·la en italià. Després de no tenir la confiança per llegir Gomorra en el seu idioma original, aquest llibre l'he esperat a poder tenir-lo perquè aquesta temàtica si que em veia en cor d'entendre-la bé. "La solitudine dei numeri primi" és la primer anovel·la de Paolo Giordano, un físic. Segons la Wikipèdia en Giordano està estudiant les propietats del quark bottom (una partícula subatòmica), però vist l'èxit de la seva primera novel·la que el 2008 va rebre el premi Campiello Opera Prima i que es va convertir en la novel·la més venuda d'Itàlia el 2008 amb més d'un milió d'exemplars, no m'estranyaria que deixés la física de costat i es dediqués a escriure.

Però quina història hi trobem a les pàgines d'aquest llibre tan exitòs? Doncs la veritat és una espècia d'història d'amor de dos individus que demostren unes habilitats especials per a ésser uns inadaptats socials. Un d'ells és un noi que és un geni de les matemàtiques (no és d'estranyar veient la professió de l'autor) i l'altra una noia anorèxica. La relació entre aquests dos personatges està ben resolta i demostra que l'autor ha sabut imprimir uns caràcters als personatges que desperten diferents sentiments al lector i que molts cops no són agradables. Certament, per ser la primera novel·la de l'autor, cal reconèixer que està ben escrita i que és molt recomanable.

La lectura de la novel·la és ràpida i els capítols són prou curts per fer-la àgil. Tot i així hi ha una cosa que m'ha destorbat i que m'ha sorprés: la mala qualitat de la impressió. De fet Mondadori és una gran editorial i no m'esperava trobar en un llibre seu errors de mala edició com guins mal posats o tinta que es corre en la texura del paper i que dificulta la lectura. Quasi diria que és de baixa qualitat encara que sigui de tapa dura, per exemple els llibres de labutxaca que valen la meitat estan més ben elaborats.

Si la voleu llegir però l'italià no us convenç ho podeu fer en català de la mà d'Edicions 62.
La solitudine dei numeri primi
Paolo Giordano
Idioma: italià
Editorial Mondadori
ISBN: 978880457702
Pàgines: 312
Preu: 18 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món