La tendresa dels llops (Stef Penney)

He acabat de llegir una altra novel·la de debut: La tendresa dels llops. La novel·la es va endur per sorpresa el premi Costa britànic (abans Whitbread) que és el segon amb més prestigi de les illes angleses. L'escocesa Stef Penney no és una debutant qualsevol perquè ja escrivia guions per a pel·lícules i, per tant, domina la narrativa, la trama i sap conduir la tensió fins al desenllaç del libre que al principi havia de ser un guió.

La tendresa dels llops és una novel·la d'intriga emmarcada al Canadà de mitjans del segle XIX. Rica en paisatges i en personatges que es descabdellen pàgina a pàgina, ens transporta exitosament a un paisatge dur i inhòspit on només els indis s'hi troben a gust. Stef Penney no ha estat mai al Canadà perquè pateix agorafòbia i tota la documentació la va fer des de biblioteques londinenques, que ja era prou esforç per ella, però tot i això aconsegueix que cada paisatge tingui la seva pròpia vida i sigui un entorn perfecte per a cada situació.

Al principi se'ns presenta l'assassinat en plena nit d'un paranyer francès en un poblet tranquil. A mida que avança la història de la recerca de l'assassí, anirem veient cada cop més personatges dels que a poc a poc descobrim diferents angles que ens mostren la relació entre ells i amb l'assasinat. El trencaclosques és va completant fins a un desenllaç plenament cinematogràfic i emotiu. És una història molt ben portada que cada cop t'atrapa més i al final ja no la pots deixar. És un llibre que m'ha agradat molt i que recomano a tothom.

Editorial La Magrana, Salamandra / RBA
1a edició en català: febrer 2009, edició original: 2006
ISBN: 978-84-9867-447-7
Pàgines: 446
Preu: 19 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món