El salze cec i la dona adormida (Haruki Murakami)

Aquest llibre ja l'havia llegit fa temps però no l'havia comentat al bloc, ara l'he tornat a llegir per repassar-lo. El salze cec i la dona adormida és un llibre atípic de Haruki Murakami. És un llibre de contes i no una novel·la com ens té acostumats l'autor de moda japonès. A la introducció ens diu que escriure contes és un plaer i ho podem veure perfectament en aquest recull.

Hi trobem contes poètics com El salze cec i la dona adormida o contes que després s'inclourien a novel·les com Els gats menjahomes que apareix retocat a Tòkio Blues. Tot i així aquests contes són com petites novel·les on hi trobem els referents habituals jazzístics i el surrealisme minimalista que acompanya totes les novel·les de Murakami. Als contes sembla com si explorés la narrativa dels límits de la realitat per poder incorporar-los en novel·les posteriors o simplement com exercicis d'estil.

Hi ha contes com Hanaley Bay que estan molt ben acabats i són com petites novel·les i n'hi ha que són petites joies com El conte de la tieta pobra o curiosos com Vòmits 1979 o L'esplendor i la decadència de les Galetes Punxegudes o el curiós conte final, El mico de Shinagawa. En resum, un recull molt bo i recomanable, potser no a l'alçada de contistes consumats com Edgar Allan Poe o Pere Calders però igualment interessant.
El salze cec i la dona adormida
Editorial: Empúries
Col·leció: Narrativa
1a edició: febrer de 2008
ISBN: 978-84-9787-280-5
Pàgines: 351
Preu: 20,80 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món