Fonamentació de la metafísica dels costums (Immanuel Kant)

Aquest és un dels llibres més interessants i difícils que he llegit. Amb això no vull dir que no s'ha de llegir ans al contrari, explica per si sol perquè el seu autor és una referència de la filosofia europea. Sense ser un expert en filosofia veig Fonamentació a la metafísica dels costums com un llibre on Immanuel Kant ens presenta de forma molt ben estructurada una part important de la seva filosofia.

El llibre està estructurat en tres parts on Kant ens introdueix els conceptes de manera que incita a la reflexió amb una bona argumentació. Primer ens porta "del coneixement racional comú a la moralitat del pensament filosòfic" i aquesta és la part més planera i que es digereix ràpid i fàcilment. La segona part que va de "la filosofia moral popular a la metafísica dels costums" ja complica una mica més les coses amb conceptes més subtils i ens demana més concentració. La última part transita "de la metafísica dels costums a la crítica de la raó pura pràctica" i, tot i que està molt ben estructurada i els paràgrafs són una mica més entenedors que la segona part, el tema és més dens i demana molta més concentració.

De fet la principal dificultat del llibre és mantenir exclusivament la atenció i concentració necessàries per tractar el tema del pensament moral, la llibertat, la capacitat de judicar, el paper de la intel·ligència o l'imperatiu categòric que ens explica. Personalment he llegit el llibre en un període de molts canvis personals i m'ha obligat a llegir el mateix paràgraf dos, tres o fins-hi tot quatre cops.

Finalment recomanar la lectura de la introducció de Pere Lluís Font i evitar anar directament al text de Kant per entendre millor la filosofia i el context. També és molt interessant la Cronologia que situa la vida de Kant en el context històric i segueix una interessant línia temporal.
Fonamentació a la metafísica dels costums
Editorial: labutxaca (edicions 62)
Col·leció: filosofia
1a edició: 1984
Aquesta edició: octubre de 2009
ISBN: 978-84-9930-003-0
Pàgines: 181
Preu: 9,95 €

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món