Sailfish half triatló de Berga

El dia 25 de setembre el tenia marcat al calendari d'esport com a objectiu de fi de temporada. Es feia el primer Sailfish half triatló de Berga i era un prova que havíem quedat amb tots els del C.E.T. Distance com a objectiu de temporada. De fet jo ja vaig fer un "half" (mig IM) al maig a Mallorca però aquest queia més a prop i creia que el podria entrenar més o menys correctament. Res més lluny de la realitat. Em vaig presentar amb un entrenament mínim, havent nedat un parell de dies, dues sortides en bici i una corrent. A l'estiu que creia que tindria una bona setmana d'entrenament, em vaig lesionar al quàdriceps i em vaig quedar amb dues sortidetes curtes. No era el primer cop que em presentava a una cursa amb poc entrenament però confiava en el meu entrenament acumulat històric i en la meva capacitat de patiment/tossuderia.

Ens presentem a Berga amb el Pep, que també és del club de triatló, el dissabte a la tarda amb unes expectatives de pluja elevades però amb incertesa de cara a diumenge. Fa un temps estrany però s'aguanta i anem a buscar els companys a la fira del triatleta. És petita però ens anem trobant tots, hi ha bon ambient i ens anem animant els uns als altres. Plou lleugerament. Sopem a la "Pasta Party" que és petita però efectiva i anem a dormir a la furgo al costat de l'arribada.

Dia de cursa: fa bon dia, ens llevem i agafem tot el material per anar en bici fins a la sortida a la presa de la Baells. Són 6 km però es fan bé i serveixen per despertar-nos. deixem la bici als bonics boxes que han fet sobre la presa i ens mirem el recorregut de natació. Fa molts dies que no nedo massa i el recorregut em sembla llarg. Mentre estem fent els preliminars escoltem música clàssica de fons i passejant per la presa ens adonem que la música és en directe quan veiem un pianista, un violinista i una cantant al mig de la presa. Entre la música, la llum del matí i el fum que surt de l'aigua que està més calenta que l'aire, es presenta una cursa èpica.

Natació (1,9 km): Sortim molt malament, uns quants del club ens hem quedat al final de la cua per arribar a l'aigua i mentre la majoria encara estem al camí que ens porta a la sortida, els que estan dins de l'aigua ja neden abans que donin la sortida. Quan arribem a l'aigua ja ens porten bastant més de 200 metres. Començo a nedar i veig que no serà el meu dia perquè no tiro gens i sortint dels últims pot ser un sector de natació patètic. Em calmo i intento agafar el meu ritme. Em costa però vaig fent i començo a atrapar gent, quan faig la tornada m'animo perquè vaig dins un grup nombroset però hi ha molta gent que ja ha sortit. Surto de l'aigua amb un temps oficial de 38:09 (pos. 294) però el meu rellotge marca poc més de 35 minuts.

T1: m'encanta sortir de l'aigua envoltat de tambors. La transició és un pel llarga però es fa bé. Mentre corro per la presa veig que quasi tots els meus companys ja han sortit de l'aigua. Se'm torna a enganxar el neopré treient-me'l però surto sense perdre massa temps.

Gràcies a Triatló FisioRutPujol per la foto
Bici (90 km): surto molt animat ja que és el sector que m'ha d'anar millor. Atrapo el Pep poc després de sortir de la presa i pujant cap a Berga i tiro endavant amb totes les forces per recuperar temps. El circuit són dues voltes amb una primera part de baixada, una segona de pujada lleugera i després baixem un altre cop cap a Berga. La primera volta la faig molt bé, a bon ritme i pedalant força bé. A la baixada aprofito el 54x11 i pedalo fins als 70 km/h, en pla mantinc velocitats de 35-40 i pujo a més de 20 km/h acoblat sobre la bici. A la segona volta es posa de manifest el meu curt entrenament i em sobren 20 km, casualment els de la pujada que faig com puc. A Berga arribem a la T2 per una rampa bastant forteta. Acabo en 2:48:28 (pos. 95 i 32,05 km/h de mitjana).

T2: molt curta, canvio ràpid amb les sabatilles de còrrer i surto corrent amb ganes però la primera rampa  ja m'avisa que patiré, com si no ho sabés.

Córrer (21 km): la secció a peu transcorre per un circuit de 7 quilòmetres que el fem tres cops. Estaria molt bé si no fos per les dures rampes que es troben cap al final del circuit. Corro la primera volta, i troto les altres dues. Al final acabo pujant caminant les rampes. No se'm fa excessivamet llarg però els fet de creuar-me amb els companys que van acabant i els que em recuperen temps em desanima una mica. Em trobo just de panxa i paro de menjar però a la última volta ja m'he recuperat. Espero una mica el Pep però no m'atrapa i faig els últims metres pel passeig fins l'arribada una mica sol però content d'acabar i fent un paper lleugerament menys penós a la secció de còrrer, tot i així és clarament el meu punt dèbil. Acabo al cap de 2:13:52 (pos. 318)

Temps final: 5:40:29 (pos. 245 de 358 finishers) és el meu millor temps en un "half" però sé que el podria millorar considerablement i fàcil si entrenés millor el còrrer. No em queda un bon gust de boca però amb l'entrenament insuficient que he fet tampoc podia esperar més. Tot i així m'ho he passat molt bé com tots el del CET Distance i estic content d'haver acabat un altre triatló de llarga distància.

Classificacions oficials a la web de la federació.

PS: per cert, a veure si el pròxim cop acabo el post quan toca i no dos mesos després ¬_¬

1 Comentari:

ilanagagnard 10/31/2022 6:32 a. m.  

혹은 바카라사이트 서비스를 제공하는 무수히 많은 업체 중에 믿을수 있는 곳 혹은 안전한 곳을 선택하는 것은 일반인들이 육안으로 찾아낸다는 것은 쉽지 않습니다. 먹튀 검증 전문가들의 오랜 기간동안 검증한 후 마침내 소개하는 안전한 온라인 놀이터, 카지노 사이트와 바카라 사이트들을 소개합니다. 아시아에서 최고의 인기를 구가하고 있는 바카라 게임은 간단한 규칙만 알아도 즐길수 있는 아주 간단한 테이블 바카라사이트 카드게임의 일종입니다. 두장의 카드의 합이 9가 되면 이기는 아주 단순한 룰을 가지고 있습니다. 10,J,Q,K 는 모두 O으로 취급되며 나머지는 숫자게 맞게 계산하시면 됩니다. 핸드의 합계가 8 또는 9 인 경우 이러한 각 숫자를 “내추럴”이라고하며 추가 카드는 처리되지 않습니다.

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món