Video a Internet

Ja fa uns dies que provo la publicació de videos a internet. El primer que vaig fer en el seu moment va ser provar YouTube, el gegant del video sobre demanda d'internet. Si bé té un sistema pràctic i molt conegut, la qualitat és bastant pobre i això per quatre tonteries va bé, però si vull posar videos on m'interessa una mica que es vegi tot molt bé, representa un problema. Això si, és el servei més ràpid i eficient qu s'ofereix.

Vaig provar Blip.tv com a alternativa de qualitat. La veritat és que es veu molt bé i pots fer que fins-hi tot es vegi el fitxer quicktime original enlloc de la versió flash, per tant la qualitat és excel·lent. Malhauradament forçar tothom a tenir quicktime no és una opció (encara que recomanable), la versió flash és de les millors però no m'acaba de convèncer com s'incruta en un bloc, per exemple. A més l'administració no és tant senzilla com podria ser ja que es poden controlar moltes coses, però arriba a ser confusa.

Finalment m'he decantat per Vimeo i és des d'on actualment publico els videos de skimo (encara que mantinc el canal de YouTube). Vimeo té molta qualitat i fins-hi tot té una versió en HD (1280x720) que és molt atractiva. El sistema d'incrustació del video el trobo dels millors amb els controls sobreposats al video quan es passa el cursor per sobre. A més té una versió de pantalla comperta realment molt bona. Tot i així té dos grans problemes: només es poden pujar 500MB per setmana (això m'està portant problemes als mundials d'esquí de muntanya). I que el procés de pujar el video, convertir-lo i que estigui disponible online és molt lent. Ara he pujat un video de 247MB d'una cursa i m'ha dit que d'aquí a 665 minuts començarà a convertir-lo. Són 11hores! Realment, aquesta gent de vimeo han d'augmentar la seva infraestructura perquè no es pot oferir segons què amb aquest retard. Se moment posaré el video de YouTube com a previsualització.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món