Programes portables en un llapis USB

Fa temps que havia vist que existien versions portables de programes més o menys coneguts però no els havia fet mai cas. Això va canviar el dia que sabia que necessitaria accedir al servidor ftp de Skimountaineering.org per fer tasques de manteniment el migdia d'un dia laborable. A la feina no tenia cap client de ftp i n'havia de buscar un. La solució va ser Filezilla i en la versió portable de PortableApps.com.
Ara faig servir habitualment un stick USB de 1GB amb moltes aplicacions portables que crec útils i que em permeten tenir-les fàcilment a mà. Això si, en tinc tantes que em deixen poc espai lliure, però suficient pels documents que necessito, a més 1GB de capacitat és poc actualment per una memòria USB (de fet en tinc una altra de 2GB però aquesta és només per documents).
Jo necessitava programes portables per PC, per a Mac n'hi ha però la cosa funciona diferent perquè alguns han d'estar instal·lats a a l'ordinador i només fan servir l'stick per la configuració i dades. A FreeSMUG podeu més informació per a Mac. Per a Windows, si feu una cerca per internet veureu que hi ha dos grans grups d'aplicacions: les de PortableApps i les U3. U3 és un sistema que porten tots els llapis de memòria de de SanDisk i té bastantes aplicacions, però encara que el meu llapis de 2GB és Sandisk i té U3, el de 1GB és de regal de Nike i l'U3 no sap el que és. Finalment vaig optar per PortableApps.com.
Tots els programes que tinc són de programari lliure i gratuïts, la majoria en català i amb la última versió, òbviament. Els programes instal·lats ocupen 653MB (777MB en disc) després de treure les localitzacions que no necessito i són els següents:

N'hi ha molts més, jo mateix vaig provar els navegadors Opera i Chromium però amb un sol navegador extensible ja en tinc prou. D'aquests veureu que n'hi ha que no són de PortableApps com el µTorrent o el TrueCrypt però el programa del menú de PortableApps reconeix els programes que hi ha dins la carpeta PortableApps encara que no tinguin el mateix format.
D'altra banda, per fer-ho més fàcil, he preparat el llapis de memòria per a que quan es connecti a un PC pregunti si es vol muntar una unitat encriptada virtual de TrueCrypt, si es vol engegar el sistema XAMPP, si només vull iniciar el servidor MySQL o si no vull iniciar cap servidor i finalment engega el programa del menú de PortableApps. És lo més ergononòmic que he pogut fer-ho.

1 Comentari:

Unknown 6/18/2015 11:27 a. m.  

Burn ISO to disc

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Etiquetes

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món