2n viatge a Japó: Dia 6

Avui ens hem llevat molt d'hora per anar des de Matsuyama a Ise, que està molt lluny. El primer tren que havíem d'agafar sortia poc després de les 8 i no el podíem perdre. Abans, però, hem fet un bon esmorzar a l'hotel que ha resultat ser el que tenia millor relació qualitat/preu del tots els que hem visitat. Ara, durant l'esmorzar, ens hem vist envaïts per un "ramat" d'escolars que no deixaven de mirar-nos. Hem agafat l'express amb un minut de marge i ens ha dut resseguint la costa i travessant un altre cop el pont sobre el Mar Interior del Japó. El temps és molt variable fent tants quilòmetres però avui tornem a tenir núvols. Abans d'arribar a Ôsaka amb el shinkansen s'ha posat a ploure.

A l'estació d'Ôsaka hem intentat aclarir quin era el tren que havíem d'agafar per anar a Ise però no ha estat fàcil. Després de dues consultes a les oficines de JR (Japan Rail) hem acabat decidint passar una estona a Ôsaka i després anar cap a Nagoya i esbrinar quin era el següent tren havíem d'agafar. Com que havia acabat de ploure a la ciutat i encara hi havia núvols molts foscos hem decidit veure el castell que van reconstruir fa poc. Si us fixeu en els comentaris del que visitem (o en les fotos) us haureu adonat que molts cops diem que les coses estan reconstruïdes. El que passa és que com les construccions tradicionals són basicament de fusta, hi ha molts incendis, tifons, tsunamis o terratrèmols que se les enduen. Aquí s'assumeix que els edificis tenen una vida reduïda i fins i tot els moderns s'enderroquen al cap d'uns anys per fer-ne de nous.

Ens ha agradat molt la vida que hem trobat al parc que envolta el castell, que és molt gran i té dues  muralles altes amb un ampli fossar ple d'aigua. Hi havia tot de gent fent el Hanami, és a dir, menjant i bevent sota els cirerers del parc, que ja tenien les primeres flors. També hem trobat una zona on molts joves anaven vestits de forma extremada o directament cosplay (disfressats de personatges de manga). Hi havia un noi vestit de granota verda, molt divertit i un altre disfressat de pikachu. Hem aprofitat l'ambient i els venedors ambulants per prendre un okonomiyaki (plat típic d'Ôsaka) sota un cirerer, com uns japonesos més.

Després hem fet cap a Ise via Nagoya. En el trajecte en tren en un "limited express" ens han fet pagar un suplement perquè el tren passava per una via que no era de JR (no ens ho havien dit) i la broma ens ha costat 490 iens per cap. Un cop a Ise i gràcies, un altre cop, a la guia Lonely Planet, hem trobat el ryokan on finalment fem nit. No ens en fiem gaire de la propietària que va una mica a la seva; de fet ha tardat quasi dues hores a pujar-nos el té de benvinguda que normalment et trobes només arribar a l'habitació. El ryokan és justet, amb bany i dutxes comunitaris. Ja veurem demà què ens costa finalment.

L'anècdota del dia ha estat trobar connexió a internet. La necessitàvem per saber si ens havia arribat el correu de confirmació de la reserva d'hotel a Tokyo (fa 3 dies que busquem hotel i tot ple). Al ryokan no n'hi ha i hem agafat l'ordinador engegat i hem anat caminant pel carrer fins trobar una xarxa wifi oberta. Al cap de tres cases i al costat d'un banc l'hem trobada i hem pogut consultar el correu drets al carrer. La situació no ha estat la més còmoda del món perquè, a més, feia fred i una mica de vent. De pas hem aprofitat per actualitzar el bloc amb el cinquè dia del viatge i penjar-hi les cinc fotos.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.

Sobre Ocellz

L'oriolus oriolus és un ocell que es troba a Catalunya. Aquest bloc es d'algú que es diu com ell.

Actualment llegint

  • El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge (Haruki Murakami)
  • Foundation (Isaac Asimov) [ebook]
  • NGM June issue

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Wikiloc - Rutes y punts de interés GPS del Món